keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Doni BH

Oli porukalla naama kurtussa de Veranon PAKK-kokeessa. Ilmoitin Donin ensimmäiseen käyttäytymiskokeeseensa ja äijähän pisti parastaan! Donin kanssa on ilo harrastaa, koska se on tuollainen monitoimikoira ja se on tähän mennessä hakenut agista oikeudet II-luokkaan (2x vKUMA sieltäkin jo) ja tokosta EVL:n.

Kuitenkin takaisin aiheeseen eli siihen kokeeseen. Doni työskenteli normaaliin tapaansa ja se kiskaisi kahta pistettä vaille täydet! Doni oli luokkansa paras ja tuomarilta tuli tunnustusta tästä hienosta työskentelystä ja kiva nähdä tälläinen pippurinen chihu kisaamassa myös. Sanoi myös, että teki yhtä hienoa työtä kuin hänen näkemät oikeat pk-rodut, että nyt ei tosiaan ollut mitään löysäilyn makua tän tuloksen saamisessa, koska on chihu. Olisi pärjännyt kuulemma yhtä hyvin esimerkiksi sakemannina.

Doni jätti taakseen usean "oikean" pk-rodun, esimerkiksi seitsemän novascotiannoutajaa ja kolme bordercollieta (joille kaikille hyväksytty tulos). Hyväksytyissä oli toinenkin vähän erikoisempi tapaus, nimittäin silkkivinttikoira!  

Doni aiheutti hämmennystä ja jotkut oikeatkin pk-harrastajat kävivät kysymässä, että mitenkä olen kouluttanut sen noin hyvin. Sanoin vain, että samalla tavalla kuin muutkin pk-koirani. Siihen kerroin sitten omistavani suursnautsereita ja laumanvartijoita ja että Donille + muille pikkufifeille päti aivan samat säännöt kuin isoillekin. Meillä ei mitkään pikkutirrit hypi pöydillä.

Ai niin! Uusin tulokkaamme on Dreena, joka on rodultaan pyreneittenmastiffi. Urosta tälle nyt vähän haaveilen kaveriksi, mutta saa nähdä löytyykö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti